Euro EnergieEuro Energie

Hier vindt u de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons via het contactformulier of u kunt ons telefonisch bereiken op 06 53804436

Op welke dagen is de showroom geopend?

Zie pagina "HOME" in de bovenstaande tab-blad voor de actuele openingstijden.

Welk vermogen (kilowatts, KW) hout- of pelletkachel is benodigd om mijn ruimte juist te verwarmen?
De keuze voor de juiste aantal kilowatts voor uw hout- of pelletkachel is erg belangrijk.
Het vermogen is mede afhankelijk van hoe warm u het hebben wilt, hoe uw huis geïsoleerd is en hoe groot de ruimte is. Wij houden het volgende ongeveer aan:

  • Goed geïsoleerd 1KW- per 25m3
  • Redelijk geïsoleerd 1KW per 15m3
  • Matig tot slecht geïsoleerd 1KW per 10m3

Het aantal KW hoeft natuurlijk niet precies uit te komen met het vermogen van uw hout- of pelletkachel, beide kachels zijn natuurlijk prima te reguleren.

Hoe zit het met de rookgasafvoer voor een pelletkachel?
De installatie van de rookgasafvoer is makkelijk toepasbaar voor de pelletkachel. De pelletkachel vereist technisch geen lange rookgasafvoer om natuurlijke trek te genereren. Toch adviseren wij om boven het dak/dakgoot uw uitmonding rookgasafvoer te creeren, zo heeft u altijd natuurlijke trek. Omdat de pelletkachel een rookgasventilator heeft beweren veel verkopers dat een geveldoorvoer voldoende is; maar wat gebeurt er indien de stroom wegvalt? Dan stopt ook de rookgasventilator en kunnen de rookgassen niet meer weg, met als gevolg rookgassen die vrij kunnen komen uit de pelletkachel. Daarnaast is bij een geveldoorvoer kans op een roetplek, oververhitting van de pelletkachel en overlast voor u en uw buren aanzienlijk groot. Bij EdilKamin en MCZ is het advies boven uw dak/dakgoot; zo voldoet u aan de eisen en behoudt u uw garantie en brandverzekering. Toch moet er altijd rekening gehouden worden met omgevingsfactoren zoals dakramen en bijvoorbeeld uw buren. 

Doet Euro Energie BV ook de installatie?
Voor al de type kachels die wij leveren doen wij ook de installatie. Indien u zelf de installatie wilt verzorgen bieden wij bij de afgenomen producten passend advies.

Doet Euro Energie ook aan advies op locatie?
Na een adviesgesprek bij ons in de showroom kunnen wij u de “vrijblijvende service” aanbieden om u op locatie van passend advies te voorzien. Zo kunnen wij de juiste benodigde materialen opnemen om van daaruit een juiste offerte aan te bieden.

Heeft Euro Energie een fysieke showroom?
Ja, naast onze website heeft Euro Energie heeft een showroom waar diverse pelletkachels staan te branden. Momenteel hebben wij bijna 30 pelletkachels in showroom staan; uiteenloped van diverse merken; EdilKamin, Animo, Nestor Martin, Italiana Camini, MCZ en Cadel. 

Hoeveel onderhoud vereist een pelletkachel?
Een pelletkachel heeft gemiddeld tussen de 20 á 30 kilo een schoonmaakbeurt nodig. Dit is natuurlijk afhankelijk van het model, de kwaliteit van de houtpellets en de afstelling van de pelletkachel. Een schoonmaakbeurt houdt in het legen van de aslade en het reinigen van het branderspotje en ruitje. Afhankelijk van het model zijn er nog een aantal taken. Een schoonmaakbeurt is makkellijk en binnen 5 á 10 minuten gedaaan. 

Doet EuroEnerige ook aan een servicebeurt of onderhoudsbeurt voor onze pelletkachel?
Ja, wij voeren servicebeurten en onderhoudsbeurten uit. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen.