Euro EnergieEuro Energie

De installatie van de rookgasafvoer is makkelijk toepasbaar voor de pelletkachel. De pelletkachel vereist technisch geen lange rookgasafvoer om natuurlijke trek te genereren. Toch adviseren wij om boven het dak/dakgoot uw uitmonding rookgasafvoer te creeren, zo heeft u altijd natuurlijke trek. Omdat de pelletkachel een rookgasventilator heeft beweren veel verkopers dat een geveldoorvoer voldoende is; maar wat gebeurt er indien de stroom wegvalt? Dan stopt ook de rookgasventilator en kunnen de rookgassen niet meer weg, met als gevolg rookgassen die vrij kunnen komen uit de pelletkachel. Daarnaast is bij een geveldoorvoer kans op een roetplek, oververhitting van de pelletkachel en overlast voor u en uw buren aanzienlijk groot. Bij EdilKamin en MCZ is het advies boven uw dak/dakgoot; zo voldoet u aan de eisen en behoudt u uw garantie en brandverzekering. Toch moet er altijd rekening gehouden worden met omgevingsfactoren zoals dakramen en bijvoorbeeld uw buren. 

De brandstof voor een pelletkachel is de pelletkorrel. Deze korrel wordt gemaakt van onbehandeld houtafval zoals zaagsel of houtkrullen. Dit houtafval wordt op hoge temperatuur geperst en gevormd tot korrels met een diameter van 6 tot 8 millimeter. Na verbranding van deze brandstof resteert er een asgehalte van 0,5 procent die u als compost in uw tuin gebruiken kunt.

De pelletkachel is een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing met vele voordelen. Pellets zijn 1,5 à 2 keer compacter dan houtblokken, wat hen een grote warmtecapaciteit geeft. Twee kilogram pellets komt overeen met een liter mazout, en in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, stoot de pelletkachel geen broeikasgassen uit. De verbranding van pellets stoot minder dan 1 gram stofdeeltjes uit en voor elke ton gebruikte pellets wordt de CO 2- uitstoot met 1,5 ton verminderd.

Pelletverwarming staat onder elektronische controle, wat zowel een hoog rendement als een hoge verbrandingsautonomie garandeert. Een interne microprocessor regelt de werking van de kachel volledig zelf. De ingrepen van de gebruiker worden tot een minimum herleid. Een geïntegreerde thermostaat zorgt ervoor dat de pelletkachel tijdig wordt aangevuld, zodat de temperatuur altijd behouden wordt.

Een gemiddelde pelletkachel heeft een autonomie van 40 uur. Pellets, die over het algemeen in zakken van 10/15 kg worden verkocht, zijn overigens erg gemakkelijk in gebruik en bewaring. Bovendien laat een pelletkachel, met zijn gasafvoerbuis van slechts 8 cm diameter, een enorme flexibiliteit toe wat installatie betreft. Daar komt nog bij dat pelletkachels in vergelijking met traditionele houtblokken minder assen produceren (minder dan 1% van de startmassa). Kortom, milieuvriendelijke alternatieve energie met voordelen over de gehele lijn.

Er zijn verschillende type pelletkachels; bijvoorbeeld cv- pelletkachels en pelletkachels die de lucht verwarmen. De pelletkachels die de lucht verwarmen kunnen ook meerdere kamers verwarmen door middel van kanalisatie. De cv- pelletkachel is aan te sluiten op uw bestaande cv-installatie en verwarmd dan uw radiatoren, vloerverwarming en of sanitair. Pelletkachels zijn natuurlijk verkrijgbaar in verschillende vormen, inbouw, en allerlei mooie designs.

De CV pelletkachel is aan te sluiten op uw bestaande cv-installatie en verwarmd zo uw radiatoren.

Een pelletkachel is een uitstekend alternatief voor gebouwen waar nog met propaan of olie gestookt wordt, denk aan woningen in buitengebieden, caravans, vakantiehuizen of woonboten. In deze situaties kunt u het meest besparen op uw energiekosten met dit alternatief. Maar ook als u gewoon op gas stookt via uw centrale verwarming zijn er hoge voordelen te behalen. In het meest positieve geval kunt u tot wel 40 procent besparen op uw energiekosten.

Nu is de vraag welke kachel het meest geschikt is voor uw gewenste situatie? Daarbij willen wij u helpen met een vrijblijvende afspraak in onze showroom. Hierbij willen wij u advies geven en kunt u kennis maken met onze kachels.

Toelichting bij afbeelding (werking pelletkachel)werking van een pelletkachel

A) Opslagreservoir; hier worden de pellets ingebracht en opgeslagen.
B) Wormschroef; met deze schroef worden de pellets gecontroleerd en automatisch naar de brander getransporteerd.
C) Reductiemotor; deze motor zorgt voor de aandrijving van de wormschroef.
D) Verbrandingshaard; hier worden de pellet verbrand.
E) De elektrische weerstand; deze zorgt ervoor dat de pellets uiteindelijk snel ontbranden met een temperatuur van ongeveer 200°C.
F) Afvoer rookgaskanaal; door deze afvoer wordt de rookgas afgevoerd naar buiten.
G) Ventilator; deze ventilator zorgt ervoor dat de warme convectie lucht de ruimte in geblazen wordt.

I) Uitlaat rooster; hier wordt de warme lucht de ruimte ingeblazen.
J) Printplaat; deze stuurt en controleert alle componenten die in de kachel zitten.

M) Ventilator; met deze ventilator worden al de rookgassen afgevoerd.
N) Temperatuurmeter; met deze meter wordt de kamertemperatuur gemeten.

Subsidie op pelletkachels - Investeringssubsidie duurzame energie.

€ 2.500,- subsidie op de RED ENERGY Pellet CV-ketels.
Vanaf € 500,- subsidie oppelletkachels! En vanaf € 1.400 op onze Pellet CV-kachels

 

Andere links
Startpagina pelletkachel
Edil Kamin
Reviewspot Euro Energie BV
Pelletkachel Forum
Kachelleverancier
Kachel startpagina
G
oogle+ EuroEnergie