Euro EnergieEuro Energie

Onafhankelijk
Een tijd geleden was de energiekeuze vanzelfsprekend. Maar met de nieuwe, groene en goedkopere alternatieven is de energiemarkt aan het veranderen.  Met een pelletkachel kiest u voor een brandstof waarbij u niet vast zit aan ingewikkelde contracten van grote energieleveranciers. Uw energievoorziening ligt niet in de handen van een monopoliespeler. Indien u verwarmt met een pelletkachel kunt u ieder moment switchen van leverancier, u heeft het gebruik in eigen hand, hoeft niet te rekenen op een naheffing van de gasleverancier en u heeft geen last van fluctuerende energieprijzen.

Pelletkachel assortiment

Comfortabel en gebruiksvriendelijk stoken met pellets
Stoken op hout is een aangename en duurzame manier van verwarmen. De verbranding van hout is CO2 neutraal en is dus een ecologische keuze. Echter vraagt het stoken op hout heel wat inspanningen; denk aan hakken, stapelen, schoonmaken en bijvullen. Voorraad van brandhout neemt veel ruimte in beslag, zeker indien de gebruiker zijn brandhout zelf laat drogen met als gevolg een dubbele voorraad. Een minpunt van een houtkachel is dat de tempratuur niet te controleren is, waardoor de kamertempratuur op en neer schommelt. Toch blijft het stoken op brandhout een leuke en duurzame onderneming. Indien u meer comfort wenst biedt een pelletkachel de oplossing. Pellets worden geleverd in gebruiksvriendelijke 10 of 15 kilo zakken die makkelijk te stapelen zijn. In tegenstelling tot hout heeft pellets een hoge energiedichtheid waardoor het stapelvolume een stuk lager uitvalt. Een pelletkachel heeft een gemiddelde capaciteit van 30 kg waarmee 15 tot 20 uur gestookt kan worden. Een houtkachel zal gemiddeld om het uur aangevuld moeten worden. Het aansteken met aanmaakblokjes is ook verleden tijd; de pelletkachel is voorzien van een handige startknop waardoor je snel van jouw vlam genieten kunt. Dankzij een ingebouwde thermostaat kan de tempratuur makkelijk geprogrammeerd worden en blijft de kamertempratuur onder controle. Door de juiste verbranding van de pellets blijft er een asgehalte van 0,5% over, waardoor de gebruiker de aslade om de 2 tot 3 weken zal moeten legen. Tijdens de verbranding hoeft de deur nooit geopend te worden waardoor het een veilige verbranding is en geen rook of vuurspetters vrijkomen.

Houtpellets pelletkachel

Het hoge rendement van een pelletkachel
Het hoge rendement van een pelletkachel wordt mede veroorzaakt doordat pelletkorrels een laag vochtgehalte hebben waardoor de energie-inhoud erg hoog ligt. De pelletkachels zijn voorzien van een ventilator die zorgt voor extra zuurstof om de verbranding te optimaliseren. Daarnaast bezit een pelletkachel over extra lange rookkanalen die zorgen voor meer warmteafgifte tot wel 92%.

Besparing op uw energiekosten met een pelletkachel
Afhankelijk van uw huidige situatie kunt u tot wel 40% besparen op uw huidige stookkosten. De pelletsprijs is al jaren constant, dit in tegenstelling tot de fluctuerende prijzen van gas en stookolie. Voor de verwarming van gebouwen in buitengebieden waar men stookt op propaangas kan met de cv-pelletkachel flink bespaard worden.

CO2 neutraal
Indien u stookt met pellets draagt u bij aan een beter milieu. De verbranding van pellets is 100% CO2- neutraal. Bomen absorberen tijdens hun levensduur CO2, maar deze CO2 komt gewoon weer vrij als de boom via een natuurlijk proces verteerd. Diezelfde hoeveelheid CO2 komt vrij bij de verbranding van de pellets in een pelletkachel. Dus verteren of verbranden maakt geen verschil.

Toepasbaarheid
De toepasbaarheid van pelletkachels is vergelijkbaar met een CV ketel of een houtkachel. Voor de installatie van de pelletkachel zijn geen grote aanpassingen vereist en kan er gebruik gemaakt worden van bestaande afvoeren en schoorstenen.

Bezoek onze showroom