Euro EnergieEuro Energie

Met het merk MCZ heeft Euro Energie wederom een mooi en grootst merk in huis. MCZ is één van de marktleiders in de pelletkachels. MCZ onderscheidt zich door zijn vooruitstrevend denken en innoveren. De MCZ pelletkachels hebben verschillende sturingen en mogelijkheden. Met een groots assortiment komt iedere consument aan zijn wensen en behoeften.

ACTIVE SYSTEM
Het Active System is werkelijk het neusje van de zalm van MCZ. Een intelligent systeem - met extra sensoren en speciale software - dat perfect de hoeveelheid zuurstof regelt die de kachel nodig heeft voor een optimale verbranding. Veel of weinig trek in de schoorsteen, zware of lichte pelletkorrels, het Active System detecteert veranderingen en past de kachelinstellingen automatisch aan.
Het Active System kan geprogrammeerd worden naar keuze.

ACTIVE SYSTEM +
Deze splinternieuwe technologie bouwt verder op het reeds bestaande Active System, met dat verschil dat de verbranding en ventilatie van deze kachels met behulp van de digitale drukmeter wordt afgesteld i.p.v. met de luchtdebietmeter.  De voordelen van dit systeem zijn legio : De kachels hebben een bredere en rustigere vlam (houtkachel look & feel), de wormwielmotor werkt continu voor een gegarandeerd stillere werking en daarnaast hebben ze ook een verbeterd design door de geringere inbouwdiepte zonder luchtdebietmeter.  Deze toestellen kunnen worden uitgerust met een UMTS modem, waarmee de kachel vanop afstand bediend kan worden.

GSM READY
De ideale oplossing voor onderweg ! Met deze technologieën kan u uw kachel vanuit een andere ruimte, in uw wagen of zelfs vanop het werk bedienen. MCZ biedt hiervoor twee kits aan : De KIT WEB applicatie die u vanop uw smartphone, tablet of computer kan beheren (inschakelen, de temperatuur wijzigen, de ventilatie regelen) en zelfs programmeren vanop afstand. Het kan ook zonder internetconnectie aan de hand van de GSMREADY technologie (via UMTS) die op elke GSM gebruikt kan worden.

OYSTER TECHNOLOGY
De Oyster technologie is het allernieuwste op de pelletmarkt. Door het stijgende aantal passief en laag energie woningen is de behoefte naar een dergelijke technologie stijgende. De Oyster kachel heeft een structuur die volledig lucht dicht is. Deze kachel verbruikt dus geen zuurstof uit de ruimte (ook niet via venster of vulluik). Alle zuurstof voor de verbranding komt van buiten zodat U geen extra lucht toevoeren meer moet voorzien. Een kachel die zijn tijd ver vooruit is.

RELAX
Relax staat voor gemak.... de pelletkachel wordt bediend vanuit de luie zetel. Via de elegante en gebruiksvriendelijke afstandsbediening regelt U de pelletkachel naar believen. Temperatuur bijstellen, programmeren, aan of uitzetten,... alles gebeurt via deze afstandsbediening. Daarenboven is de thermostaat in de afstandsbediennig geïntegreerd zodat U de juiste temperatuur bereikt waar U dat wil.

EASY TECHNOLOGY
Easy staat voor eenvoudig. Via een makkelijk te bereiken bedieningspaneel gemonteerd op de kachel, kunt U de kachel makkelijk bedienen: aanmaken, de temperatuur controleren, programeren enzovoort en dit in Uw eigen taal! Voor 2 modellen EGO/STAR is er een afstandsbediening voorzien in optie met de basis functies. Alle Easy modellen kunnen uitgerust worden met een Gsm-Module, zodat U de kachel van op afstand kan besturen.

NO AIR
De toestellen met een NO AIR zijn uitgerust met een ventilator die uitgeschakeld kan worden (in de minimum stand) voor een stiller werking.

AIR
De modellen op "AIR" blazen de warme lucht via de voorkant (of bovenkant) van de kachel uit.  Ideaal wanneer de kachel één enkele ruimte dient te verwarmen.  De ventilator is onafhankelijk instelbaar van het vermogen : Dit laat een uiterst stille werking toe.

COMFORT AIR
"COMFORT AIR" is een verwarmingssysteem dat totaal verschilt van de anderen : Het Comfort Air systeem kan de warme lucht transporteren over maximaal 8 meter via een kanalisatie van amper 60 mm !  Daarenboven kunnen roosters zowel aan het plafond of ter hoogte van de vloer worden gepositioneerd.  Via de afstandsbediening controleert u zeer makkelijk de warmte die naar de verschillende ruimtes moet worden gestuurd.  Meer gecontroleerde warmte, minder geluid, betere warmteverdeling, ... zijn maar enkele van de vele voordelen van de "COMFORT AIR" uitvoering.

HYDRO
De "HYDRO" modellen van MCZ zijn pelletkachels die warme lucht en warm water produceren om aan te sluiten op de centrale verwarming.  Deze toestellen zijn volledig uitgerust en zijn voorzien van alle veiligheidskleppen, expansievat, waterpomp enz. om een volledige centrale verwarming autonoom te bedienen.

NATURAL
De technologie NATURAL is een ontwerpfilosofie gewijd aan totale stilte.  Deze kachels hebben geen ventilator, een wormwielmotor die continu draait, speciaal ontworpen geluidsdempers en een pelletreservoir dat totaal gescheiden is van de rookgasventilator : alles voor een maximaal relaxgevoel.  De warmte wordt in de ruimte verspreid via natuurlijke convectie : elk technisch detail is speciaal ontworpen om de volledige warmte in de ruimte te brengen en te houden.  Het hedendaags design van deze modellen wordt nog aantrekkelijker gemaakt door een breed vlammenbeeld dat bijna niet meer te onderscheiden is van een houtkachel.

MCZ CAP

MCZ CAP


De MCZ CAP is een geruisloze kachel in een stijlvol jasje. U heeft de keuze...

vanaf€ 3.617,90Informatie

MCZ CUTE MAESTRO

MCZ CUTE MAESTRO


Op zoek naar een compacte kachel met hoge prestaties? Dan zijn de Cute, Thema...

€ 4.283,40Informatie

MCZ Reflex Comfort Air Maestro

MCZ Reflex Comfort Air Maestro


De Reflex is de eerste MCZ met een mantel die als het ware doorloopt over de...

€ 5.384,50Informatie

MCZ Tecla Maestro

MCZ Tecla Maestro


De Tecla is de eerste Maestro kachel met een laag vermogen, waardoor hij zich...

Prijs op aanvraagInformatie