Euro EnergieEuro Energie

Over JAnus, Hoog rendement biedt optimaal comfort
De houtkachels van JAnus zijn niet alleen van een stijlvolle eenvoud, maar bieden u ook optimale warmte in uw huis. De kachels hebben een doordacht verbrandingssysteem en zijn eenvoudig te bedienen. In de JAnus houtkachels kunnen alle houtsoorten worden gestookt. Dus ook hardhoutsoorten als Meranti, Azobé en natuurlijk eiken! Dankzij twee luchtinlaten is de verbranding optimaal. Dat zorgt voor een hoog rendement en tegelijkertijd voor een minimale uitstoot van verontreinigde gassen en deeltjes. Bijkomende praktische voordelen van de JAnus houtkachel zijn dat de ruit langer schoon blijft en dat asresten zelden verwijderd hoeven te worden. Prettig voor het gebruiksgemak is bovendien dat ‘vuurvaste’ handen niet nodig zijn, want alle knoppen en hendels zijn voorzien van goed geïsoleerde grepen.

De JAcobus is een nieuwe, duurzame houtkachel met een aantal ijzersterke eigenschappen, zoals een uitstekende verbranding, een hoog rendement, een lage uitstoot van koolmonoxide en een eenvoudige bediening. In de JAcobus houtkachels kunnen alle houtsoorten worden gestookt. Dus ook hardhoutsoorten als Meranti, Azobé en natuurlijk eiken! De houtkachel voldoet aan de eisen  van de Europese Norm EN13240, de Duitse norm DIN+ en de strengste norm in Europa, de Oostenrijkse norm 15a B-VG.

Voor de gebruiker is een belangrijk bijkomend voordeel dat door de volledige verbranding de ruit van de houtkachel perfect schoon blijft. De JAcobus houtkachel heeft ten opzichte van de JAnus houtkachel niet alleen een geheel ander verbrandingssysteem, maar er is ook beter en zwaarder materiaal gebruikt voor de vervaardiging van de houtkachel. Zo blijft de houtkachel langer warm en bereikt hij een hogere stralings-en convectie temperatuur. Bovendien wordt extra gemak geleverd doordat de luchttoevoer maar met één knop bediend hoeft te worden. Daardoor is er altijd een juiste verhouding tussen de op vijf posities aangevoerde verbrandingslucht. Bovendien heeft de JAcobus mogelijkheden voor luchttoevoer van buiten, wat de houtkachel ideaal maakt voor goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen.